2 min19 maart 2020

Brief aan onze uitzendkrachten

Allerbeste uitzendmedewerker,

Wij beseffen dat het onzekere tijden zijn voor iedereen. Wij willen benadrukken dat wij ons verantwoordelijk voelen voor jouw welzijn en gezondheid en dat we je zullen helpen waar nodig. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen en hulp.

Maandag 16 maart heeft onze premier, Mark Rutte, een toespraak gegeven op televisie. De dag ervoor zijn al nieuwe maatregelen aangekondigd om de piek in de uitbraak van het coronavirus zo veel mogelijk af te vlakken. Hierdoor blijft er voldoende capaciteit in de gezondheidszorg voor de ouderen en mensen met gezondheidsklachten. Daarbij sprak hij vertrouwen uit in de voorgestelde aanpak en in een goede afloop. Graag informeren wij jullie over deze maatregelen:

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.

Dit betekent voor veel mensen in Nederland dat er geen of minder werk zal zijn. Voorlopig is dat bij Maatt maar beperkt het geval. Natuurlijk is er bij een aantal van onze klanten geen of minder werk voor onze uitzendkrachten. Bij andere klanten is het juist extra druk. Veel van deze klanten zijn actief in de logistiek voor supermarkten en in de food industrie.

Wij zullen er alles aan doen wat binnen ons vermogen ligt om ervoor te zorgen dat wij de komende weken nog voldoende werk voor bijna iedereen hebben. Dat kan betekenen dat er tijdelijk elders moet worden gewerkt. In dat geval rekenen wij op jouw medewerking.

Voor nu herhalen wij graag de bekende aanbevelingen:

  • Was je handen regelmatig
  • Gebruik papier doekjes
  • Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • En schud geen handen
  • Uiteraard spreekt het voor zich dat je bij klachten thuis moet blijven en je contactpersoon bij Maatt moet bellen.

Het feit dat je nog via Maatt aan het werk bent, betekent dat dit belangrijk is voor het functioneren van de maatschappij. Wij rekenen op jouw inzet en jij kunt rekenen op ons!

Directie Covebo Group
19 maart 2020

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Kabinet neemt maatregelen voor zzp’ers – coronavirus 2

4 min3 april 2020

Kabinet neemt maatregelen voor ZZP’ers – coronavirus

4 min24 maart 2020

Solliciteren bij Maatt, kan dat nog door corona?

2 min19 maart 2020