2 min13 juli 2022

De 3 voordelen van gedetacheerd werken in de techniek

Wist je dat MAATT ook een detacheringsbureau in de elektrotechniek is? Nu horen we je denken: waarom dan detacheren? Je baankansen zijn méga en de wereld ligt eigenlijk aan jouw voeten. Toch kan detachering erg interessant zijn! We geven jou drie voordelen van gedetacheerd werken.

Detachering in een notendop 

Voordat we al die voordelen op je af vuren, gaan we je eerst wat meer vertellen over wat detacheren nu eigenlijk inhoud. In de basis is detacheren het ‘uitlenen’ van medewerkers aan een derde partij. Dat betekent dus dat je in dienst komt bij een bedrijf als MAATT. Vervolgens gaan wij kijken wel project van een van onze opdrachtgevers goed bij jou past, in overleg met jou. Deze projecten duren meestal relatief lang, denk aan een paar maanden. Als jij en de opdrachtgever een goede match zijn wordt je geplaatst!  

Het verschil tussen detacheren en uitzenden

Het grootste verschil tussen detacheren en uitzenden is dat detachering meer zekerheid geeft. In het geval van uitzenden duurt je contract zo lang als je opdracht. Heb je bijvoorbeeld een opdracht voor twee maanden, maar stopt deze onverwacht eerder, dan heb je tijdelijk geen werk. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van detacheren!

3 voordelen van werken via een technisch detacheringsbureau

1.Meer ervaring 

Je kan bij verschillende opdrachtgevers in verschillende banen binnen de techniek aan de slag! Zo doe je meer ervaring op dan wanneer je ergens vast in loondienst bent, zowel binnen je vakgebied als op persoonlijk vlak. Werken in de techniek zoals jij dat wilt!

 

2.Meer zekerheid 

Zoals eerder gezegd, wanneer je gedetacheerd werkt heb je de zekerheid van een contract en een salaris. Je hebt namelijk een contract bij ons die ook doorloopt wanneer je opdracht bij de opdrachtgever is afgerond. Je hebt dezelfde rechten als iemand die in dienst is bij een werkgever, dus ook in het geval van ziekte of verlof krijg je doorbetaald.

 

3.Bouw je eigen netwerk op 

Doordat je voor verschillende opdrachtgevers binnen de techniek aan de slag gaat, zal je een groot zakelijk netwerk opbouwen en zul je ook andere professionals in de techniek leren kennen die ook gedetacheerd werken.

Werken in de techniek zoals jij dat wilt? Dan is detacheren een goede optie! Bekijk snel onze vacatures in de techniek.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024