3 min3 juli 2022

Een kantoorbaan niets voor jou? 5 redenen om te gaan werken in de techniek

Kan jij niet goed stilzitten en ben jij liever fysiek actief bezig? Dan ben je er waarschijnlijk ook achter dat een kantoorbaan niks voor jou is. Misschien dat een baan in de techniek dan wel bij jou past. In deze blog geven wij jou 5 redenen om te gaan werken in de techniek.

1. Er is een grote vraag naar mensen in de installatietechniek

Techniek is de toekomst: de sector ontwikkelt snel en zal naar verwachting alleen maar blijven groeien. Hierdoor is er veel vraag naar goed technisch personeel. Met de juiste kennis, ervaring en wilskracht ben jij als techneut onmisbaar in onze samenleving. Daarnaast kampt deze sector op dit moment met een groot personeelstekort. Dit zorgt voor baangarantie.

Besluit je te gaan werken in de installatietechniek? Dan is de kans groot dat jij een leuke baan vindt. 

2. Dagelijks fysiek actief bezig zijn 

Naast de baangarantie en een goed toekomstperspectief zijn er natuurlijk veel meer voordelen aan werken in de techniek. Als jij graag met je handen werkt en het liefst actief bezig bent, dan is een baan in de techniek misschien wel jouw droombaan. Van onze medewerkers horen we vaak dat dit een groot pluspunt is van hun baan! 

Lees hier meer over vijf toffe banen in de techniek.

3. Goede arbeidsvoorwaarden 

De grote vraag naar personeel in de techniek, vertaalt zich in goede arbeidsvoorwaarden. Dat betekent onder andere dat je een aantrekkelijk salaris krijgt en veel vakantiedagen. Als starter op de arbeidsmarkt in de techniek kun je rekenen op een beduidend hoger salaris dan in andere sectoren. Dit is wel afhankelijk van het bedrijf. 

Twijfel jij om je te laten omscholen tot een technisch beroep? Test hier of een baan in de techniek echt iets voor jou is.

4. Voorloper in duurzaamheid 

De techniek loopt in vergelijking met veel andere sectoren voor op het gebied van duurzaamheid. Voor de gebouwde omgeving is het streven om in 2050 energieneutraal te zijn. Dat moet gebeuren door energiebesparing, opwekking van duurzame energie en het terugdringen van fossiele brandstoffen. De installatiebranche heeft hier een groot aandeel in en is aan zet om dit vorm te geven. Daarnaast is in deze sector veel winst te behalen, door o.a. het gebruik van warmtepompen. Naast dat er met een warmtepomp minder gas wordt verbruikt en je dit terugziet op de energierekening, zorgt het ook nog voor minder CO2 uitstoot en is het milieuvriendelijk. Met een warmtepomp is er weinig elektriciteit nodig om warmte te kunnen produceren. 

Daarnaast zijn de doelen van de overheid leidend in de energietransitie. Voor 2030 moet 70% van de elektriciteit en minimaal 27% van alle energie (gas, warmte en elektriciteit) duurzaam worden opgewekt. Als techneut draag je dus in grote mate bij aan de verduurzaming van ons land!

5. Snel resultaat zien van je werk 

Ben jij praktisch ingesteld en zorgt een mooi resultaat bij jou voor een extra dosis motivatie? Bij veel werkzaamheden en projecten in de techniek is het resultaat direct zichtbaar. Dit in tegenstelling tot veel kantoorbanen, waar je vaak langere tijd met iets bezig bent en het resultaat niet tastbaar is. Bij werk in de techniek worden er producten gebouwd, verbeterd of hersteld. Het werk vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en slimme toepassing van nieuwe technologieën. En het resultaat mag er zijn!

Ga jij voor een baan in de techniek? Check dan onze techniek vacatures Wil jij liever zelfstandig aan de slag? Dan zijn ook  diverse ZZP opdrachten beschikbaar. Wij helpen je graag bij het vinden van jouw droombaan in de techniek.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024