2 min3 november 2022

Hoe houd je als zzp’er je vakkennis up-to-date?

Als zzp’er is het belangrijk om je vakkennis te onderhouden. Blijf je up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied, dan zorg je ervoor dat je beter klussen kunt binnenhalen. Mensen zien zodat jij expertise hebt in het vakgebied. Aangezien je geen werkgever hebt die je stuurt op een cursus of een directe collega die kennis met je deelt, is het belangrijk dat je hier zelf echt de tijd voor neemt. Om je op weg te helpen, stellen we een aantal ideeën aan je voor:  

1. Bijscholing

Om snel dingen bij te leren, kun je bijscholing in de vorm van trainingen of workshops volgen. Vaak zijn deze trainingen en workshops gericht op allerlei onderwerpen en werkzaamheden. Als je nog dieper wil ingaan op bepaalde onderwerpen, kies dan voor een specialistische opleiding. Dit kost meer tijd en geld, maar levert je ook meer op! 

2. Online kennis verkrijgen

Er zijn ook gratis manieren om je kennis bij te spijkeren. Dagelijks verschijnen nieuwe inhoudelijke artikelen en video’s online. Wel is het belangrijk om dan de juiste pagina’s, mensen of blogs te volgen. Ook wordt YouTube vaker ingezet. Hierop worden tutorials en vlogs gedeeld, waar je ook nog kennis uit kan halen. 

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken als zzp’er in de techniek? De voor- en nadelen van werken als zzp’er in de techniek. Lees hier de voor- en nadelen van werken als zzp’er in de techniek. 

3. Evenementen

Op evenementen, zoals beurzen, zijn verschillende sprekers en bedrijven die jou meer vertellen over de nieuwste technieken en materialen. Ieder jaar vindt het nationaal vakevent voor de metaalbewerkende industrie plaats. Op deze beurs leer je nieuwe dingen, zie je de nieuwste producten en de laatste innovaties uit dit vakgebied. Daarnaast een goed moment om contact te leggen met de exposanten. Meer weten over het nationaal vakevent voor de metaalbewerkende industrie? 

4. Leren van collega ondernemers

Wanneer je een uitgebreid netwerk hebt en contact hebt met verschillende zelfstandig ondernemers in jouw vak, dan kan je natuurlijk ook veel van hen leren. Wissel eens kennis en informatie uit. Misschien weet die andere wel veel meer over over het toepassen van de nieuwste technieken, zodat je wellicht zelfs sneller kunt werken. 

Ben je al zzp’er en is er nog ruimte over voor een technische opdracht? Wij hebben diverse opdrachten in Nederland.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024