Start in de techniek via MAATT: Raoul vertelt je graag hoe!

Overweeg je de techniek in te gaan als zij-instromer of zoek je een nieuwe uitdaging? Wij hebben een leertraject via onze opdrachtgever BAM voor jou. Gedurende het traject word je opgeleid tot volwaardig leerling monteur telecom. Dit doe je aan de hand van een trainingsperiode van 7 weken, waar zowel praktijk als theorie aan bod komt. Je wordt altijd vergezeld door een ervaren monteur.

Voorafgaand aan het zelfstandig uitvoeren van taken, doorloop je een opleidingstraject van 7 weken. Gedurende de eerste 2 weken volg je training in het BAM opleidingscentrum. Daarna werk je 2 dagen per week in het veld met je team en besteed je nog 3 dagen per week aan training in het opleidingscentrum. Na deze periode volgt een examen en ga je fulltime aan de slag als monteur.

Hoe ziet dit traject eruit? Raoul vertelt je hier graag meer over! Hij heeft namelijk via MAATT dit traject doorlopen en deelt graag zijn ervaring!

Hoe ben je bij MAATT binnengekomen?

“Ik verhuisde naar Amsterdam, dit was voor mij een nieuwe omgeving. Ik zocht snel ander werk en wilde eigenlijk al in de techniek werken. Dus mijn pleegouders hebben me doorgestuurd naar MAATT en zo ben ik bij BAM beland.”

Wat is je achtergrond, voordat je begon bij BAM?

“Ik ben vroeger vliegtuigmonteur geweest, vooral tijdens mijn stage en voor school. Daarna heb ik wat ervaring opgedaan als elektromonteur. Dus ik had al wel wat technische kennis, maar de infra sector was nieuw voor me.”

Wat vond je van het contact met MAATT?

“De eerste ontmoeting was best fijn, ondanks dat het voor mij ver weg was en ik nog geen auto had. Ik had een gesprek met de vestigingsmanager van MAATT, samen met een recruiter die mij gedetailleerd over de functie hebben verteld.

Na het gesprek bij MAATT ben ik op gesprek gegaan bij BAM, waar ik ook goed ben ontvangen. Hier kreeg ik meer informatie over het bedrijf BAM en mijn rol.”

Hoe was het leertraject?

“Het was intensief maar leerzaam. Het praktijkgedeelte vond ik het leukst, omdat je daar echt aan de slag gaat. Gedurende het leertraject worden 3 uitstroomrichtingen coax, glasvezel en data storage behandeld. Je rond het leertraject af als je geslaagd bent voor je eindassessment. In het assessment worden alle uitstroomrichtingen getoetst.

Wat ik het leukst vond binnen het leertraject? Lastig om een moment te kiezen. Wat mij het meeste is bijgebleven is het moment dat wij voor het eerst vanuit het theorielokaal naar het praktijklokaal gingen om met de apparatuur aan de slag te gaan. Het enige dat we toen mee kregen was een schema, de rest moesten we zelf uitzoeken. Dit hadden we natuurlijk al behandeld in de theorie, maar om het dan voor het eerst in praktijk te brengen was lastig, maar wel leerzaam!”

Hoe was de begeleiding van MAATT en BAM?

“MAATT deed regelmatig check-ins en bij BAM kreeg ik praktijkgerichte begeleiding van ervaren professionals. Het was een goede mix van ondersteuning.”

Hoe kijk je terug op deze periode?

“Ik kijk met voldoening terug. Ik heb veel geleerd en ervaring opgedaan in de praktijk. Ik hoop binnen BAM verder te groeien en mijn vaardigheden te blijven verbeteren.”

Wat doe je nu in de huidige functie binnen BAM?

“Inmiddels ben ik geslaagd voor mijn eindassessment en ben ik in dienst bij BAM. Ik ben nu bezig met storingsdiensten voor coax. We lossen storingen op voor huishoudens en bedrijven. De werkzaamheden zijn voornamelijk het repareren van de kabels. De kabels liggen vaak op 60 cm diep, waardoor er ook graafwerk aan te pas komt. Het is best zwaar, maar wel te doen zolang je de juiste kennis en vaardigheden hebt.”

Is een baan in techniek iets voor jou?

Als je geïnteresseerd bent in een baan waarbij je betrokken bent bij het aanleggen van datanetwerken en glasvezelverbindingen, en het oplossen van storingen? Dan is dit leertraject voor leerling monteur telecom iets voor jou! In 7 weken tijd wordt jij klaargestoomd als volwaardig leerling monteur telecom!

Solliciteer direct!

Kies jouw regio

Meer informatie?

Neem contact op