Joop Wiggers werkt inmiddels 5 jaar voor MAATT als loodgieter en is net 65 jaar geworden! Een mooie mijlpaal voor een leuk gesprek met hem. Wij stelden hem een aantal vragen.

“Waarom werk je bij MAATT?”

Ik heb 20 jaar als zelfstandige gewerkt, maar door de crisis ben ik hiermee gestopt en toch in loondienst gegaan. Toen ik hier mee stopte, kon ik aan de slag bij wel 4 uitzendbureaus, maar deze uitzendbureaus paste niet bij mij. Ik vond het belangrijk dat ik echt iets vond wat bij mij past. Toen heb ik 3,5 jaar bij een bedrijf in Deventer gewerkt, maar toen dit niet beviel ben ik ook hier gestopt.

Mijn vrouw kwam 5,5 jaar geleden online een advertentie van MAATT tegen. Hiervan werd ik gelijk enthousiast en wat mij het meest over de streep trok om voor MAATT te kiezen, was de mogelijkheid om een auto van de zaak te rijden en dat een 36-urige werkweek geen probleem is. Daarnaast had ik gelijk een goede klik met mijn contactpersoon bij MAATT. Op dit moment werk ik ruim 5 jaar voor MAATT en nu 4,5 jaar voor installatiebedrijf Gijsbertsen. Een super fijne werkgever!

“Wanneer en waarom begon je in het vak?”

Op 15 jarige leeftijd begon ik al met werken in de installatietechniek. Vroeger was de keuze veel minder uitgebreid dan dat het nu is. Er was eigenlijk geen twijfel over mogelijk en ik ging naar het LTS metaal. Het liefst ging ik direct aan het werk, maar het hebben van een opleiding was toch handig. Ik koos voor een opleiding, waarbij ik één keer per week les had en daarnaast ging ik de andere 4 dagen werken. Zo heb ik het vak grotendeels in de praktijk geleerd.

In mijn tijd als zzp’er deed ik naast loodgieterswerk ook wel andere werkzaamheden, zoals tegelen en timmeren. Toch blijft loodgieterswerk het allerleukst en daarom ben ik in loondienst ook weer als loodgieter gaan werken.

“Wat vind jij het leukste aan je werk?”

Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik veel bij klanten thuis kom. Ik ben veel op pad en kom op verschillende plekken. Het is altijd leuk om nieuwe mensen te spreken. De werkzaamheden zijn ook erg variabel. De ene dag werk ik op het dak en de andere keer onder de vloer. Meestal werk ik alleen, omdat de klussen klein zijn.

“Wat betekent MAATT voor jou?”

MAATT betekent veel voor mij. Een hele fijne werkgever, altijd coulant en meedenkend. Daarnaast geven ze ook echt een gevoel van waardering. Het zijn fijne mensen om mee om te gaan. Alles is goed georganiseerd.

Mijn leukste herinneringen bij MAATT? De leuke activiteiten die georganiseerd worden, zoals een zomer- en winter barbecue en de vrijdagmiddag borrels in de bar. Daarnaast wordt er ook ieder jaar een MAATTENdag georganiseerd. Een leuk moment om andere MAATTEN te leren kennen.

Wil jij ook werken bij MAATT als loodgieter of in een andere functie? Bekijk onze vacatures en solliciteer!