Peter werkt al ruim 5 jaar als loodgieter voor MAATT Eindhoven. Dat vonden wij een mooie gelegenheid om hem als echte MAATT ambassadeur te interviewen.

We vallen maar gelijk met de deur in huis:

Wat is de reden dat jij voor MAATT werkt?  

Het klink wat negatief, maar dat is eigenlijk uit nood geboren. In 2013 moest ik na ruim 30 jaar weg bij het bedrijf waar ik toen werkte. Ik ging op zoek naar werk, maar dat was in die tijd erg lastig. Er was helaas in tegenstelling tot nu weinig keuze in werk. Ik heb toen ook wel via een ander uitzendbureau gewerkt, maar dat vond ik niets. In die tijd heb ik veel sollicitaties verstuurd, maar helaas kwam hier niets uit. Uiteindelijk kwam ik Covebo tegen en kreeg ik contact met Thijs . Dit gaf direct een goed gevoel. Ik heb dus eerst via Covebo gewerkt en daarna werd dit MAATT.

Wat betekent MAATT voor jou?

Ik zie MAATT als een goed bedrijf, die altijd alles netjes voor elkaar heeft. Je wordt altijd geholpen en te woord gestaan, ook problemen worden direct opgelost. Daarnaast is er een handige portal beschikbaar voor de medewerkers en is het salaris altijd op tijd. MAATT is een goed, jong en fris bedrijf. Ik denk maar zo als je ergens goed zit, waarom zou je dan naar beter gaan zoeken?

Hoelang werk je al als loodgieter en heb je ooit iets anders gedaan?

Ik werk inmiddels al 50 jaar als loodgieter en ik heb eigenlijk nooit de behoefte gehad om iets anders te gaan doen. Overstappen vind ik niet nodig en niets voor mij. Het fijne aan dit werk, vind ik dat je altijd bezig bent. Een kantoorbaan zou niets voor mij zijn. Wel ben ik graag voor langere periode werkzaam op een project, omdat je dan met een vast team werkt. Iedereen kent zijn rol en dat werkt fijn samen. Nu zit ik al een aantal maanden op een project in Tilburg, dit zal zeker tot de bouwvak duren.

Is er veel veranderd in de afgelopen jaren?

In de jaren dat ik in de bouw werk is er veel veranderd. Vroeger was de sfeer heel anders op de bouw. Het tempo lag wat lager. Nu worden er natuurlijk zoveel huizen en andere gebouwen gebouwd in een korte tijd, waardoor er hard gewerkt moet worden. Daarnaast hadden bouwbedrijven veel eigen medewerkers, nu wordt er nog veel gezocht naar personeel.

Lijkt het jou wat om aan de slag te gaan als loodgieter bij MAATT? Bekijk onze vacatures.