Zonnepanelenmonteur Bjorn werkt nu ongeveer 8 maanden voor MAATT. Hij werkt op dit moment bij Elkor Elektrotechniek B.V. als zonnepanelenmonteur. Bjorn wisselde vorig jaar van baan en is nu nog steeds erg blij met zijn keuze.

Wij zijn benieuwd, hoe ben je bij MAATT terecht gekomen?

Ik was toe aan een andere baan en ging op Google zoeken naar vacatures voor zonnepanelenmonteurs. Hierdoor kwam ik uiteindelijk bij MAATT terecht. Ik kwam in contact met Thijs van MAATT Breda en dit klikte gelijk. Omdat ik nog geen ervaring had als zonnepanelenmonteur, volgde ik eerst een aantal dagen training in het test- en trainingscentrum van MAATT in Nijkerk.

Wat vind je van werken via MAATT? 

Ik vind MAATT een fijn bedrijf waar alles goed geregeld is. De MAATT medewerkers luisteren echt naar wat medewerkers vinden en denken en gaan hier goed mee om. Daarnaast vind ik dat de communicatie met mijn contactpersonen Matthy en Thijs goed en duidelijk verloopt. Ik zou MAATT dan ook omschrijven als een goed bedrijf voor starters. Heb jij weinig ervaring en wil je graag aan de slag in de techniek of specifiek als zonnepanelenmonteur? Dan is dit een goed begin. Bij MAATT wordt er altijd meegedacht als jij iets nieuws wil leren.

Voor ik bij MAATT begon had ik geen ervaring als zonnepanelenmontuer, maar wel wat technische ervaring. Dit zorgde ervoor dat de overstap soepel verliep. Met technische kennis, is het vak snel te leren. In het test- en trainingscentrum worden de basiswerkzaamheden uitgelegd, ook veilig werken komt hier aan bod. Echter, in de praktijk zijn de systemen vaak anders. Naar mijn idee is het goed dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan veiligheid, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit.

Hoelang werk je nu in de techniek? 

Ik werk nu 2 jaar in de techniek, toen ik begon was ik pas net klaar met mijn sportopleiding. Iets heel anders dan nu, maar toch past dit echt goed bij mij. Ik ben erg sportief en vind het belangrijk dat ik ook in mijn werk lekker kan bewegen en sporten. Als zonnepanelenmonteur moet je sterk zijn, geen hoogtevrees hebben en ben je veel in beweging.

Dit is een onderdeel wat ervoor zorgt dat ik mijn werk heel leuk vind. Sportief bezig zijn, met je handen werken, veel afwisseling, contact hebben met klanten en lekker onder de mensen zijn. Daarnaast doet de uitdaging in het werk mij ook goed. Het werk is heel afwisselend. Dit klinkt misschien cliché, maar in dit werk weet je pas in de ochtend waar je heen gaat en op welk project je aan de slag moet. Echt gevarieerd dus.

Wat vind je belangrijk in het werken met een uitzendbureau? 

Ik denk dat het contact met de monteurs heel erg belangrijk is, er moet echt naar je geluisterd worden. Wij zijn uiteindelijk de fundering van het bedrijf.

Bjorn deed een interview met de NOS over het switchen van baan.