2 min5 oktober 2022

Elektromonteur worden? Lees over de 5 voordelen

Denk jij erover na om elektromonteur te worden? Goed bezig! Elektromonteurs zijn enorm in trek. Zoek je een toekomstbestendig beroep, dan zit je dus goed. Maar er zitten nog meer voordelen aan het beroep van elektromonteur. Wij delen ze met je in dit artikel. Lees meer!

Elektromonteurs worden goed betaald

Als elektromonteur kan je een goed salaris verwachten. Technische banen worden namelijk goed betaald, vooral als je al een paar jaar bezig bent. De voorzitter van Techniek Nederland, Doekle Terpstra vertelt: „Niemand in onze sector verdient het cao-loon. De meeste medewerkers zitten er echt ruim boven.” Door het grote tekort aan vakmensen in de techniek zijn bedrijven bereid om wat extra’s te doen om personeel aan te trekken. Dat uit zich onder andere in een goed salaris.

Afwisselend werk

Van de verlichting in woningen tot gigantische elektrische installaties in scholen, ziekenhuizen, bedrijven en datacenters: het werk als elektromonteur is super afwisselend. Werk je als elektromonteur via een uitzend- of detacheringsbureau dan kan je ook nog eens ontdekken en kiezen welke opdrachten jij het leukst vindt. Bij MAATT vinden we het belangrijk dat jij met plezier naar je werk gaat. Heb je het niet naar je zin bij een klus of opdrachtgever? Geef het aan en we kijken samen naar een opdracht waar jij wel blij van wordt!

Leuke werksfeer in de bouw

Ben jij iemand die van gezelligheid op de werkvloer houdt? Hard werken, maar ook tijd voor een geintje tussendoor? Dan ga jij je vast thuis voelen in de bouw. De werksfeer is niet zo statisch en serieus als op sommige kantoren. Je zit niet de hele dag op dezelfde plek en bent veel in beweging.

Een voldaan gevoel

Als elektromonteur lever je tastbaar werk waar je klant écht iets aan heeft. Je maakt of repareert dingen waar mensen of bedrijven letterlijk van afhankelijk zijn. Zonder elektriciteit kunnen we tegenwoordig namelijk vrij weinig. Je maakt mensen blij en dat is voor veel elektromonteurs de reden dat ze met een voldaan gevoel naar huis gaan aan het einde van de werkdag.

Hoge baanzekerheid

Op dit moment staan er meer dan 20.000 vacatures open bij technische installatiebedrijven en dat gaat de komende jaren alleen maar meer worden. Maar liefst 60% van de werkgevers in de techniek verwacht de komende jaren problemen te ondervinden met het vinden van personeel. Technische bedrijven staan dus te springen om personeel en dit geeft jou voor de komende ongeveer 30 jaar veel baanzekerheid. Elektromonteur is dus echt een future-proof beroep!

Ook bij MAATT zijn we altijd op zoek naar elektromonteurs. Wil jij elektromonteur worden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking. 

Heb je al ervaring? Bekijk hier de meest actuele elektromonteur vacatures.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024