Test- & Trainingscentrum

Het is een flinke klus om goed personeel te vinden in de huidige, krappe arbeidsmarkt. MAATT werkt daarom niet alleen met werknemers en ZZP’ers uit Nederland, maar ook met vakkrachten uit andere EU-landen.

Werken als installatiemonteur in Hongarije, Spanje of Roemenië is anders dan in Nederland. Om ervoor te zorgen dat de overgang naar de Nederlandse arbeidsmarkt zo soepel mogelijk verloopt testen wij al onze EU-vakkrachten in ons Test- & Trainingscentrum. Zo weten wij altijd wie wij in huis hebben, wat hun kwaliteiten zijn en of wij ze met vertrouwen aan het werk kunnen helpen bij onze opdrachtgevers. Naast het testen van EU-monteurs kan het Test- & Trainingscentrum ook worden ingezet voor het testen of bijspijkeren van de kennis van Nederlandse monteurs.

Is er een match tussen de opdrachtgever en de vakkracht? Dan kan de vakkracht aan de slag! Bij de start van een nieuwe monteur zullen wij zelf aanwezig zijn om de opstart goed te laten verlopen.

Waarop testen en trainen wij?

Persoonlijkheid:

Voordat onze EU-monteur aan de slag kan bij één van onze opdrachtgevers testen wij een aantal persoonlijke competenties. Zo is het belangrijk dat de kandidaat de Engelse taal goed genoeg spreekt, hij goed kan samenwerken en communiceren, maar ook dat hij de competenties beheerst die op zijn cv staan én dat dit matcht met de vraag van de klant.

Vaardigheden:

In ons Test- en Trainingscentrum testen wij op de diverse technische werkzaamheden. Verder kunnen wij naast deze standaardwerkzaamheden ook testen op klant specifieke onderdelen. Zo kunnen wij onze werknemers ook opleiden tot zonnepanelen monteur.

Competentierapport:

Wij maken voor elke vakkracht die we hebben getest en getraind een competentierapport op. Hierin geven wij alle benodigde informatie over de vaardigheden van de monteur. Het rapport wordt samen met (eventuele) certificaten en het cv naar de klant gestuurd.

Op welke functies trainen wij?

Van starter tot jaren ervaring
  • Elektromonteur
  • Servicemonteur
  • Loodgieter
  • CV-monteur
  • Zonnepanelenmonteur
  • Warmtepompmonteur

Dag in het test- en trainingscentrum

van MAATT

Wilt u meer weten over het test- & trainingscentrum?

Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij snel mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.