3 min13 juni 2022

Loodgieter Anouar steelt de show op YouTube

Een loodgieter op social media? Ja echt! Van het ontstoppen van je keukenafvoer, tot het aansluiten van een CV ketel, Anouar Otmane vertelt jou stap voor stap hoe je dit doet op zijn YouTube kanaal. De Haagse loodgieter trekt met zijn doe-het-zelf video’s honderdduizenden views en heeft ondertussen een trouwe fanbase. Lees hoe Anouar zijn kanaal hem meer werk oplevert. 

Een loodgieter en social media bleek een onverwachte match 

‘De eerste keer dat ik een filmpje plaatste, was ik in een melige bui’, vertelt de loodgieter tegen het AD. Nadat zijn eerste video een miljoén views kreeg, was Anouar nog niet onder de indruk. De kracht van social media was voor hem nog onbekend. 

‘Ik vond social media niks voor mij, maar nadat ik nog een filmpje had geplaatst zag ik dat het werk opleverde. Toen ben ik wekelijks filmpjes gaan maken. Ik merkte dat mensen het erg leuk vonden’. Sindsdien is Anouar niet alleen dé vakman die jou helpt met het zelf uitvoeren van je huis-tuin-en-keuken klussen, maar stromen de opdrachten binnen. ‘Ik moest opdrachten weigeren, met pijn in mijn hart, maar ik kan niet meer werk aannemen dan ik aankan.’

Zijn geheim? 3 tips & tricks voor een succesvol kanaal

Het is duidelijk dat de video’s van Anouar erg aanslaan, maar wat is zijn geheim? Wij zetten de belangrijkste tips & tricks op een rij.

  • Maak het persoonlijk

‘Het grappige is: de mensen hebben het gevoel dat ze je kennen. Als ik voor het eerst bij iemand thuiskom, hoor ik: hé Anouar, kom binnen! Alsof ze me al jaren kennen’, aldus Anouar tegen het AD.  

  • Keep it real

De mensen die de Haagse loodgieter inhuren, komen er al snel achter dat hij gewoon is zoals in zijn video’s. ‘Het is geen act. Dat houd je ook niet vol.’ Daarnaast vindt Anouar het belangrijk dat zijn video’s geen reclamefilmpjes worden. Hij wil mensen écht iets leren en toont daarbij vaak het gereedschap dat hij gebruikt. Soms wordt hij betaald, maar dat bepaalt niet zijn keuze in materiaal. ‘Ik werk alleen met dingen waar ik achter sta.’

  • Een flinke dosis humor

Éen van de eisen aan iedere video is dat er humor in moet zitten. ‘Ik krijg best veel berichten van mensen die zeggen: ik heb helemaal niks met dit vak, maar ik vind jouw video’s gewoon leuk.’

Meer waardering voor loodgieters en vakmensen 

Met ondertussen meer dan 20 jaar ervaring als loodgieter, merkt hij een verschil in waardering de afgelopen jaren. Het beroep van loodgieter is niet meer zo simpel als dat het vroeger was, benadrukt Anouar. ‘We krijgen meer respect nu. Je moet goed zijn met programmeren en installeren met de huidige ontwikkelingen. Wij moeten dan ook constant blijven leren.’

‘Het is niet zo dat als je niks kan, je maar loodgieter wordt. Het werk is zwaar en je hebt een grote verantwoordelijkheid.’ Dankzij deze waardering en meer vraag naar vakmensen kan je als loodgieter tegenwoordig ook aardig wat verdienen. Ondanks dat woont Anouar nog steeds in de wijk waar hij altijd al woonde. ‘Ik ben gewoon een simpele jongen en ben tevreden met wat ik nu heb. Ik heb een leuk huis, leuke buren. Wat wil je nog meer?’

Lijkt het jou wat om aan de slag te gaan als loodgieter? Check dan onze vacatures om loodgieter te worden. 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024