1 min21 september 2023

Nieuwe jonge technici uit Spanje!

Jaarlijks vertrekken onze collega’s naar Spanje om daar diverse scholen te bezoeken. Zo ook dit jaar. Shanko en Matthijs hebben hier I.E.S. Barajas in Madrid en I.E.S. Politécnico in Sevilla bezocht voor een bijzonder uitwisselingsproject!

Uitwisselingsproject

Deze scholen hebben een uitwisseling genaamd het Erasmusproject. Een mooi project waarin technische studenten in hun laatste studiejaar een werkstage van 3 maanden in het buitenland mogen uitvoeren. Tijdens deze werkstage kunnen ze onder andere terecht in de solar, elektra, metaaltechniek en aircraft. Zo leren ze nog even de laatste fijne kneepjes van dit mooie vak!

MAATT X ERASMUS

Dit jaar is MAATT samen met het Erasmusproject, gestart met zonnepanelenmonteurs! Dit betekent dat in maart 2024 jonge technici deze kant op komen voor een leerzame werkstage in Nederland. Wanneer deze studenten hun werkstage hebben afgerond zijn ze eventueel beschikbaar om in Nederland te blijven werken en zo hun carrière verder uit te breiden. Als MAATT gaan wij hen hierin begeleiden, dit betekent dat er goed geschoold personeel bijkomt op de arbeidsmarkt!

 

 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

MAATT Square: Een nieuwe manier van werken

2 min15 april 2024

Hoe gaan wij om met duurzame ontwikkelingen en de invloed op de techniek

3 min30 september 2022

Wat verdien je nu écht in de techniek? 

3 min28 september 2022