2 min20 juli 2022

Ons eigen test- en trainingscentrum: wat houdt dit in?

Goede medewerkers vinden in deze krappe arbeidsmarkt? Dat is knap lastig! Op dit moment is in veel sectoren in Nederland een tekort en al helemaal in de techniek. Dus ook bij MAATT zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. En omdat er een tekort is aan Nederlandse medewerkers, werken wij al jaren veel met Europese vakkrachten. 

Dat is waar ons test- en trainingscentrum om de hoek komt kijken. In andere landen is er vaak een andere bouwstijl en wordt er dus op een andere manier gewerkt dan in Nederland. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers over de juiste vaardigheden beschikken, trainen wij de EU-krachten in ons eigen test- en trainingscentrum in Nijkerk. Op deze manier weten we zeker dat de kandidaat lekker aan de slag kan bij een opdrachtgever. 

Aankomst in Nederland

Op dit moment komt een deel van onze vakkrachten uit Roemenië. Daar hebben wij een wervingskantoor waar onze Roemeense collega’s mensen werven om in Nederland te werken. Is de kogel door de kerk en komen zij naar Nederland? Dan komen zij zelf met de auto of met het vliegtuig en verwelkomen we ze bij ons op kantoor.

Wij staan klaar voor onze medewerkers en zorgen ervoor dat zij er niet alleen voor staan. Na een korte kennismaking brengen we de uitzendkracht vervolgens naar zijn/haar woning waar zij tijdens hun werkperiode verblijven. Ook regelen wij passend vervoer voor de uitzendkracht, zodat zij gemakkelijk van huis naar werk gaan. 

Meerdaagse training van de EU-krachten

Na aankomst van de medewerker begint het testen en trainen in ons test- en trainingscentrum in Nijkerk. De duur van de training hangt af van de vaardigheden van de medewerker. In de meeste gevallen duurt de training drie dagen. In het test- en trainingscentrum worden de medewerkers begeleid door Jeroen en Martijn. Zij testen een aantal belangrijke competenties en vaardigheden bij de kandidaten. Waaronder het goed spreken van de Engelse taal, goed samenwerken en de vaardigheden die op zijn/haar cv staan. Uiteindelijk moet de kandidaat natuurlijk matchen met de opdracht van de opdrachtgever.

Competentierapport

Voor elke getrainde en geteste vakkracht, maken wij een competentierapport. Hierin staat alle benodigde informatie over de vaardigheden van de monteur. De opdrachtgever ontvangt het rapport samen met eventuele andere certificaten en het cv van de kandidaat. Op deze manier weet de opdrachtgever dat de vakkracht aan alle voorwaarden voldoet en direct aan de slag kan. Nadat de vakkracht het certificaat voor het competentierapport behaald heeft, ondertekenen we samen het contract.

Ons eigen test- en trainingscentrum is een goed middel om te checken of onze vakkrachten over de juiste competenties beschikken of om hen klaar te stomen om te gaan werken bij één van onze opdrachtgevers. Wil jij graag werken in de techniek? Bekijk onze vacatures en wie weet zien we je snel in ons test- en trainingscentrum. 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024