Open sollicitatie

Werken als monteur meet en regeltechniek

Werken als monteur meet- en regeltechniek is een gespecialiseerde rol binnen het vakgebied van de elektrotechniek. Het betreft het installeren, onderhouden en repareren van systemen die verschillende fysieke grootheden zoals temperatuur, druk, en flow meten en regelen. Hier is een overzicht van wat dit werk inhoudt:

Wat doet een monteur meet en regeltechniek

Een monteur meet- en regeltechniek is gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en repareren van meet- en regelsystemen die cruciaal zijn voor het beheer van diverse processen in industriële en technische omgevingen. Deze systemen meten fysieke grootheden zoals temperatuur, druk, niveau en flow, en regelen deze binnen vooraf bepaalde grenzen. De monteur zorgt voor de nauwkeurige plaatsing en aansluiting van sensoren, transmitters, controllers en actuators, kalibreert de apparatuur om optimale prestaties te waarborgen en voert tests uit om te verifiëren dat alles correct functioneert.

Naast installatie en kalibratie, is het onderhoud en de storingsanalyse van deze systemen een belangrijk onderdeel van het werk. Monteurs voeren preventief onderhoud uit om storingen te voorkomen en de betrouwbaarheid van de systemen te garanderen. Bij storingen analyseren ze de problemen, repareren of vervangen defecte componenten en zorgen ervoor dat de systemen snel weer operationeel zijn. Ze documenteren hun werkzaamheden nauwkeurig en communiceren effectief met andere technici en klanten om een soepele werking van de meet- en regelsystemen te waarborgen.

Werkomgeving van een monteur

Ontdek het werkveld

Monteurs meet- en regeltechniek werken vaak in industriële omgevingen zoals fabrieken, energiecentrales, en chemische installaties. Ze kunnen ook werken in de utiliteitssector (zoals ziekenhuizen en grote gebouwen) en in de infrastructuur (bijvoorbeeld waterzuiveringsinstallaties). Het werk kan zowel binnen als buiten plaatsvinden, en kan soms fysiek veeleisend zijn.

Carrière mogelijkheden als

Monteur meet en regeltechniek

Monteurs meet- en regeltechniek kunnen doorgroeien naar functies zoals senior technicus, projectleider, of technisch adviseur. Verder specialisatie in bepaalde technologieën of sectoren kan ook leiden tot meer verantwoordelijkheid en hogere salarissen.

Werken als monteur meet- en regeltechniek is een uitdagende en technisch georiënteerde baan die een belangrijke bijdrage levert aan de betrouwbaarheid en efficiëntie van industriële processen en systemen.

Paneelbouwer

Alles over de functie

Vaardigheden en kennis

Wat moet je kunnen?
 • Technische Kennis: Grondige kennis van elektrische en elektronische principes, alsook van mechanische systemen. Bekendheid met specifieke meet- en regelapparatuur.
 • Probleemoplossend Vermogen: Snel en effectief kunnen diagnosticeren van storingen en het vinden van oplossingen.
 • Precisie: Nauwkeurig en gedetailleerd werken, vooral bij kalibratie en installatie.
 • Communicatie: Goede communicatieve vaardigheden om effectief samen te werken met collega’s en klanten.
 • Up-to-date Blijven: Bijhouden van ontwikkelingen in technologie en regelgeving binnen het vakgebied.

Dit bieden wij jou?

Als monteur meet en regeltechniek

Goede vakmensen hebben goed materiaal nodig. Wij snappen dat jij het best je werk kan doen als beschikt over het beste gereedschap. Daarom profiteer je bij MAATT van:

 • Volledige set handgereedschap en gekeurd elektrisch gereedschap van Hilti
 • Werkkleding, zodat jij goed verzorgd op pad kunt
 • PBM’s, zodat jij veilig en verantwoord je werk kunt doen
 • Goed salaris, op basis van de cao Metaal & Techniek
 • Heb je geen eigen vervoer? Dan kunnen wij een auto voor je regelen!
 • Mogelijkheid tot behalen VCA

Opleiding en certificering

In de installatietechniek

Meestal is een opleiding op MBO-niveau in elektrotechniek of een verwant vakgebied vereist, met een specialisatie in meet- en regeltechniek. Daarnaast zijn er vaak aanvullende cursussen en certificeringen nodig, afhankelijk van de specifieke eisen van de werkgever en de sector waarin je werkt.

Vergroot de kans op werk dat echt bij jou past!

Laat hier je gegevens achter: