Werken en leren in de techniek: 7 voordelen
Vond je de techniek altijd al interessant maar twijfel je nog om de stap te maken? Ook al heb je nog geen ervaring, de overstap naar de techniek is gauw gemaakt. Leren doe je 'on the job' en je krijgt tegelijkertijd een volwaardig salaris. Lees hier over de 7 voordelen van werken en leren in de techniek!
1. Geld verdienen én diploma behalen
Doordat je in dienst bent bij het leerbedrijf ontvang je ook iedere maand een vast inkomen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van jouw leeftijd en opleidingsniveau. Uiteraard groeit het salaris met jouw ontwikkeling mee.
Ook bij MAATT vinden wij het belangrijk dat mensen het beroep kunnen leren. Daarom hebben wij altijd een aantal vacatures openstaan waarbij werken en leren mogelijk is. Bekijk deze hier.
2. Omscholing makkelijker mogelijk
De vraag naar personeel in de technische sector groter is dan het aanbod. De nieuwe aanwas studenten dat jaarlijks doorstroomt is daarbij veel te laag. Dit biedt kansen voor zij-instromers: omdat veel werkgevers staan te springen om personeel, helpen ze je met omscholen. Je hoeft je geen zorgen te maken over je vaste lasten omdat je met een werken en leren opleiding begint wordt gewoon betaald.
3. Persoonlijke begeleiding door vakspecialist
Zie je op tegen het studeren? Lange dagen of avonden in een klaslokaal? Geen zorgen! Het werken en leren in de techniek is verdeeld volgens de 80/20 regel. Je brengt één dag in de boeken door. De overige dagen ben jij bezig met de praktijk en leer jij de fijne kneepjes van het vak van een vakspecialist.
Vakspecialisten maken graag tijd vrij om anderen op te leiden. Daar leren ze zelf ook veel van en het helpt ze doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien zijn deze vakspecialisten op de hoogte van de nieuwste snufjes, technologieën en ontwikkelingen in hun branche. Die kennis pak jij ook meteen mee!
Lees het verhaal van drie zij-instromers in de techniek. Het heeft hen heeft hen volop kansen geboden, toekomstperspectief én mooie salarissen!
4. Ontdekken waar je interesses en krachten liggen
De vakspecialisten nemen jou mee naar verschillende projecten en leren je alles van het vak. Door deze afwisseling ontdek je het beste wat bij je past en waar jouw interesses en krachten liggen. Denk bijvoorbeeld aan de omvang van een project: klein- of grootschalig. Of het werken in de nieuwbouw of bestaande bouw.
5. Voorsprong op anderen door werkervaring
In bijna elke vacature lees je de eis: werkervaring. Dat maakt het voor starters lastig om een baan te vinden. Jij bent een starter, maar hebt tijdens je BBL opleiding al een berg werkervaring opgedaan. Daardoor heb je een voorsprong op andere starters.
Door te werken met deze ontwikkelingen zorg je ervoor dat je jezelf onmisbaar maakt en altijd verzekerd bent van een baan!
6. Erkend mbo- of hbo-diploma
Het werken en leren kent een hoog slagingspercentage. Als jij ben geslaagd voor je opleiding in de techniek ontvang je een nationaal erkend mbo- of hbo-diploma. Niet geheel onbelangrijk, want dit geeft aan dat je opleiding kwalitatief goed is bevonden door de overheid. Zij hebben een aantal minimale kwalitatieve maatstaven waaraan een opleiding moet voldoen.
7. Niet te vergeten: toekomstperspectief
Alleen in de installatietechniek staan momenteel al 20.000 vacatures open. In de totale technische sector is dit nog vele malen groter. Door de energietransitie is er de komende tientallen jaren genoeg werk in de technische sector. Denk aan windmolenparken, de huizen die van het gas af moeten of het mogelijk maken van elektrisch rijden. Hierdoor hoef jij de komende jaren geen zorgen te maken over voldoende werkgelegenheid.
Tijd om alles op een rij te zetten. Werk, een betaalde opleiding, salaris en toekomstperspectief dus: win-win-win-win!
Wil jij weten of een baan in de techniek iets voor jou is? Doe de test.