3 min10 juli 2022

De 5 pluspunten van een technisch uitzendbureau

Zoek jij een baan in de techniek? Goede keuze! In de techniek staan op dit moment enorm veel vacatures open. Maar hoe weet je wat voor werk of welk bedrijf het beste bij je past? Een technisch uitzendbureau zoals MAATT kan je daar goed bij helpen. Lees over de vijf voordelen als je kiest voor een technisch uitzendbureau.

1.      Vertrouwen op specialisten

Omdat technische uitzendbureaus uitsluitend samenwerken met bedrijven in de techniek, spreken ze jouw taal. Zij snappen dat je als loodgieter of elektromonteur niet alle klussen wilt aanpakken, maar dat je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor particulier werk, utiliteit of woningbouw. Daarnaast kennen ze het verschil tussen bijvoorbeeld een elektromonteur en een zonnepanelen monteur. Technische uitzendbureaus weten welke specialist ze op welke klus moeten neerzetten. 

Je bespreekt met hen gemakkelijk wat voor vakinhoudelijke wensen je hebt. En zij kunnen jou ook goed uitleggen wat voor werk een opdrachtgever doet of wat een specifiek project inhoudt. Bij MAATT vinden wij het belangrijk dat onze recruiters en commercieel medewerkers verstand hebben van techniek, zodat ze jou écht verder helpen.

2.      Verschillende functies proberen

Weet jij niet zeker wat je het leukst vindt om te doen? Of overweeg je om een heel andere baan te kiezen? Technische uitzendbureaus hebben naast langdurig werk ook korte projecten waar zij personeel voor zoeken. Ook kun je als assistent van bijvoorbeeld een loodgieter of elektromonteur worden ingezet. Dit geeft jou de mogelijkheid om eens een tijdje te ervaren wat een beroep inhoudt, voordat je start met een opleiding of solliciteert bij een nieuwe werkgever.

Wil je je vast inlezen in diverse beroepen? Lees dan onze blog over vijf toffe banen in de techniek: van elektromonteur tot loodgieter.

3.      Kies een werkgever die echt bij je past

Weet je precies wat je wilt doen, maar twijfel je wat voor een bedrijf nu bij je past? Ga je liever aan de slag bij een grote landelijke keten die vooral op hele grote projecten werkt? Of vind je het fijner om bij een kleinschalig familiebedrijf te werken? Als je werkt via een technisch uitzendbureau win je op voorhand al veel informatie over het bedrijf in. Het uitzendbureau werkt al langer met het bedrijf en kent de ervaring van voorgaande medewerkers en zzp’ers. Allemaal handige info die je helpt bij het maken van jouw keuze. Naast jouw eigen onderbuikgevoel natuurlijk!

4.      Zekerheid van werk

Als technisch uitzendbureau heeft MAATT de afgelopen jaren een groot klantenbestand met technische bedrijven opgebouwd. Daarnaast is er in de techniek op dit moment enorm veel vraag naar personeel. Onder andere door de energietransitie wordt de vraag om personeel de komende jaren zeker niet minder. 

Dit betekent voor jou dat er altijd werk is in de techniek. Zo heb je veel afwisseling en werk je aan gave projecten met je collega’s.

5.      Jouw netwerk uitbreiden

Krijg jij er energie van om steeds iets anders te doen en nieuwe mensen te leren kennen? Dan ben je bij een technisch uitzendbureau  aan het juiste adres! Je kunt voor lange tijd bij dezelfde opdrachtgever aan de slag, of juist bij korte projecten voor verschillende opdrachtgevers. Zo leer je nieuwe vakgenoten kennen en breid je je eigen netwerk en kennis steeds verder uit. Win-win!

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden bij MAATT? Neem eens een kijkje tussen de vacatures of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024