3 min31 oktober 2022

Waarom loodgieter worden? Lees over de 7 redenen!

Loodgieters zijn hard nodig en het aantal vacatures neemt eerder toe dan af. Waarom je loodgieter moet worden? In deze blog geven we 7 redenen waarom dit een prachtig vak is. Lees meer!

1. Loodgieters worden goed betaald

Het startsalaris van een loodgieter zonder ervaring is vaak al minimaal €2200. Naarmate je meerdere jaren in dienst bent, zal dat alleen maar oplopen. Ga je als zzp loodgieter aan de slag? Dan is je salaris nóg hoger. Omdat loodgieters een onmisbare schakel zijn bij ieder bouwproject, krijg je daar ook naar betaald. 

2. Je leert altijd wat nieuws

In de bouw staan efficiëntie en duurzaamheid centraal. Dat betekent dat er altijd vernieuwing is. Zo is de warmtepomp nu erg in trek en denken we anders na over sanitair en radiatoren. Daarom is het als loodgieter erg belangrijk dat je jouw kennis up-to-date houdt en je blijft bijleren. 

3. Je kunt werken en leren tegelijk 

Met stages en werk-leer trajecten kun je als loodgieter werken en tegelijkertijd je kennis verbreden in het vakgebied. Je loopt mee met een leermeester die je de fijne kneepjes van het vak laat zien. Soms kan je ook al aan de slag zonder specifieke vooropleiding als loodgieter. Als je het simpelweg leuk vindt om te sleutelen en klussen, kom je al een heel eind met de juiste motivatie. 

4. Er is altijd werk

Of we het nu hebben over onderhoud van bestaande installaties of het aanleggen van nieuwe: als je loodgieter wordt, heb je altijd werk. Van grootschalige bouwprojecten en enorme opleveringen tot kleine ‘alledaagse’ klusjes bij mensen in de woonwijk. In dit vak ben je altijd in beweging omdat je nodig bent op allerlei soorten projecten!

5. Je werkt met de beste materialen

Ga je bij MAATT aan de slag als loodgieter, dan werk je met de beste materialen, ontzettend goed gereedschap en de juiste PBM’s. Wij vinden dat vakmensen de waardering moeten krijgen die ze verdienen. Dat uit zich in toffe projecten, leuke collega’s en de beste materialen. Wij zorgen ervoor dat jij je werk kunt doen en je passie kunt volgen! 

6. Elke dag is anders

De werkzaamheden van een loodgieter lopen enorm uiteen: elke dag is anders! Je bent veel aan het meten, koppelen, installeren, repareren en onderhouden. En dan hebben we het niet alleen over waterleidingen, maar ook rioleringen, boilers, vaatwassers, badkamers, apparaten op gas en alle apparatuur die nodig is voor alle installaties. Met een scherp oog kijk je naar blauwdrukken en bouwtekeningen om die vervolgens tot leven te wekken met jouw twee rechterhanden, gereedschappen en materialen. 

7. Je werkt met de leukste mensen

Als loodgieter moet je schakelen met allerlei verschillende mensen. Denk aan je collega-loodgieters op grotere projecten, maar ook opdrachtgevers en collega’s die een ander vak uitoefenen. Samen werken jullie om ieder project tot een mooi einde te volbrengen. We horen vaak van onze loodgieters dat ze het enorm naar hun zin hebben met hun MAATT-maten! 

Denk je dat dit beroep wel bij je past?

Is werken als loodgieter wel wat voor jou? Er staan in ieder geval meer dan genoeg vacatures open. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar een toffe baan als loodgieter waarin je doet wat je écht leuk vindt, bij een bedrijf waar jij je helemaal thuis voelt. 

Bekijk onze vacatures of laat je gegevens achter als je gewoon eens wil kennismaken en ontdekken of een baan via MAATT iets voor jou is!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024

9 november: Wereld Kwaliteitsdag!

2 min9 november 2023

Het vinden van top talent in de installatietechniek: Arbeidsbemiddeling door MAATT

3 min26 oktober 2023