2 min13 juni 2022

5 redenen waarom je zonnepanelen monteur moet worden 

De vacatures voor zonnepanelen monteur vliegen je om de oren, maar wie is er tot zonnepanelen monteur opgeleid? Vrijwel niemand. Dat is juist waarom het beroep zoveel potentie heeft. Lees de 5 redenen waarom je zonnepanelenmonteur moet worden. 

     1. Zekerheid van een baan in de toekomst

De vraag naar zonnepanelen groeit hard. Dat biedt baangarantie omdat de komende jaren enorm veel zonnepanelen gelegd worden. Daarmee heb je zekerheid van inkomen. Niet geheel onbelangrijk nu alle prijzen stijgen, je wellicht kinderen hebt die gaan studeren of als je een huis wilt kopen. Bovendien draag je een steentje bij  aan de verduurzaming van Nederland! 

      2. Kans op doorontwikkeling 

Er is genoeg vraag om dag in dag uit zonnepanelen te leggen, maar er zijn ook mogelijkheden tot doorontwikkeling.  Bijvoorbeeld tot voorman, elektricien of installateur. Daarbij krijg je meer verantwoordelijkheid. Je bent degene die de aansluiting in de meterkast verzorgt, monteurs aanstuurt en je hebt direct contact met de eindgebruikers van de zonnepanelen.  

Deze doorgroeimogelijkheden zorgen ervoor dat je fysiek gezien minder zwaar werk hoeft te doen. Dat is misschien best lekker tegen de tijd dat het klimmen op daken zwaar wordt. We zijn niet allemaal zo vitaal als Sinterklaas! 

     3. Vrijwel geen opleidingseisen 

Er zijn vier dingen om rekening mee te houden voor je all-in gaat. 

  • Rijbewijs B, in heel Nederland zijn zonnepanelen monteurs hard nodig
  • Technisch inzicht 
  • Geen hoogtevrees, lijkt me duidelijk. 
  • Je vindt het fijn om buiten te zijn. 

Doe je nu compleet iets anders? Zelfs dan kun je aan het werk als zonnepanelen monteur. Lees het verhaal van Ruben en Michael over hun carrièreswitch

    4. Samenwerken en dagelijks buiten

Geniet elke dag van het mooie uitzicht, terwijl je in de open lucht aan het werk bent met je collega’s. Samen ga je het dak op om de onderconstructie te installeren. Daarna leg je samen de panelen op zijn plek. Vaak worden zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, maar ook in weilanden om omringende buurten te voorzien van groene energie. 

    5. Gratis opleiding

Omdat er zo’n ontzettend grote vraag is naar zonnepanelenmonteurs, bieden we je geheel kosteloos een opleiding aan via MAATT. Binnen x periode stomen we je klaar voor dit toffe beroep.Dit doen wij in ons test- en trainingscentrum.  

Heb je de opleiding met succes doorlopen en wil je direct aan de slag gaan? Dan bieden we je meteen een jaarcontract en ga je tussen de € 2250,- en € 2600,- verdienen als zonnepanelen monteur (o.b.v. 40-urige werkweek). 

 

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op met Naomi (06-11214720). Als specialist in de duurzame energie en recruiter bij MAATT beantwoordt Naomi graag al jouw vragen! 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Van een baan als elektromonteur naar een miljoenenbedrijf

3 min29 juni 2022

Werken in de techniek? Echt iets voor vrouwen!

2 min21 juni 2022

Ga voor een droombaan in de techniek als zij-instromer

3 min14 juni 2022