2 min19 augustus 2022

Zonnepanelenmonteur worden? Ontdek of het beroep bij je past!

Twijfel je of het beroep zonnepanelenmonteur iets voor jou is? Dat kan door verschillende redenen komen. Want wat doet een zonnepanelenmonteur op een dag? En wat voor eigenschappen heeft een goede zonnepanelenmonteur? In deze blog lees je meer over de eigenschappen: de harde én zachte eisen. 

Wil jij meer lezen over de inhoud van het werk? En waarom het zo’n leuk beroep is? Lees dan onze blog met redenen waarom je een zonnepanelenmonteur wil worden

Wat zijn de drie belangrijkste eisen voor een zonnepanelenmonteur? 

Door het grote tekort aan zonnepanelenmonteurs word je vaak in slechts een aantal dagen opgeleid. Samen met je ervaren collega’s ga je het dak op en is er gelegenheid om mee te kijken en vragen te stellen. Er zijn drie heel belangrijke basiseisen:

 1. Geen hoogtevrees
 2. Technisch inzicht
 3. Bereid om buitenwerk te verrichten

Welke eigenschappen zijn een pluspunt?

Naast de harde eisen zijn er altijd een aantal handige karaktereigenschappen. Veel kun je leren, maar bepaalde eigenschappen maken het werk toch net wat makkelijker. 

Handigheid is niet iets wat we je kunnen leren. Dus ben jij degene die gebeld wordt om te helpen in de kluswoning van vrienden? Check! 

Het is een grote pré als je van nature gek bent op geordend en gestructureerd werken. Je werkt namelijk op hoogte en brand ligt op de loer bij een verkeerde aansluiting. Met orde en structuur vermijden we risico’s bij het leggen van zonnepanelen. 

En dan als laatste: jij bent een doorzetter. Want zie het leggen van zonnepanelen gerust als sport. Door weer en wind, het maakt niet uit, je gaat door. Trap op, trap af en ondertussen sjouw jij nog wat zonnepanelen met je mee. Zeg dat sportschool abonnement maar op. 

Alle eigenschappen van een zonnepanelen monteur op een rij 

 • Geen hoogtevrees
 • Technisch inzicht
 • Bereid om buitenwerk te verrichten
 • Handig met je handen
 • Gestructureerd
 • Geordend
 • Nauwkeurig
 • Doorzetter

Herken jij jezelf hierin en ben je geïnteresseerd in een baan als zonnepanelen monteur? Bekijk onze actuele vacatures voor zonnepanelenmonteur en laat vrijblijvend je gegevens achter bij onze recruiter. Onze recruiters helpen je graag bij het vinden van de juiste baan.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024

9 november: Wereld Kwaliteitsdag!

2 min9 november 2023

Het vinden van top talent in de installatietechniek: Arbeidsbemiddeling door MAATT

3 min26 oktober 2023