3 min28 september 2022

Wat verdien je nu écht in de techniek? 

Ben je benieuwd naar het werk in de techniek en twijfel je om deze stap te maken? Dan ben je vast ook benieuwd naar wat je nu daadwerkelijk zal verdienen als technisch medewerker. Dat je binnen deze functie een goed salaris kan hebben is geen geheim, maar wat zijn nu de daadwerkelijke cijfers? Dat vertellen we je in deze blog! 

In de techniek zijn er verschillende specialisaties waarin je aan de slag kunt gaan. Interessant, want zo zit er zeker iets tussen wat bij jou past! Er staan veel vacatures online voor de volgende functies; elektromonteur, elektricien en loodgieter. Wat zij precies verdienen lees je hieronder. 

Wat verdient een elektromonteur?


Als elektromonteur heb je een startsalaris van gemiddeld €2000,- bruto per maand. Bij de meeste vacatures is dit startsalaris zelfs gemiddeld €2400.- bruto per maand. Als elektromonteur kun je jezelf gemakkelijk doorontwikkelen. Met deze extra ervaring kan je salaris zelfs oplopen tot €3400.- bruto per maand. Als elektromonteur zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld hoofdmonteur elektrische installaties worden, eerste elektromonteur of leidinggevend monteur elektrische installaties.

Wat verdient een elektricien?


Het startsalaris van een elektricien ligt rond de €2400.- bruto per maand. Ook als elektricien zijn er veel doorgroeimogelijkheden wat het salaris doet stijgen. Afhankelijk van je ervaring kun je als elektricien tot wel €3500.- bruto per maand verdienen. Wil je elektricien worden? Lees dan 3 tips om van te profiteren.  

Wat verdient een loodgieter?

Ook het startsalaris als loodgieter begint rond de €2400.- bruto per maand en begint soms zelfs bij €2600.- bruto per maand. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe hoger je salaris wordt. Het salaris van een loodgieter kan tot wel €3200.- bruto per maand worden. Als loodgieter kun je goed doorgroeien in andere technische beroepen of je specialiseren. Hiermee kan ook jouw bruto maandloon omhoog gaan. Je kunt bijvoorbeeld installatiemonteur dakwerk, sanitair, verwarming, gas- en waterleiding worden, hoofdmonteur watertechnische installaties, zwembadmonteur of hoofdmonteur dakwerk, sanitair, verwarming, gas- en waterleiding, Benieuwd welke werkzaamheden je allemaal uitvoert als loodgieter? Bart vertelt je meer over zijn werkdag. Lees het hier. 

Nóg 3 voordelen van werken in de techniek.

Een goede baangarantie

Techniek is de toekomst: de sector ontwikkelt snel en groeit naar verwachting alleen maar door. Hierdoor is er veel vraag naar goed technisch personeel. Met de juiste kennis, ervaring en wilskracht ben jij als techneut onmisbaar in onze samenleving. Daarnaast kampt deze sector op dit moment met een groot personeelstekort. Dit zorgt voor baangarantie.

Je ziet snel resultaat van je werk!


Ben jij praktisch ingesteld en zorgt een mooi resultaat bij jou voor een extra dosis motivatie? Bij veel werkzaamheden en projecten in de techniek is het resultaat direct zichtbaar. Lees deze blog met meer redenen om te werken in de techniek. 

Altijd ruimte voor doorontwikkeling.


We hebben het al eerder kort benoemd, maar de techniek barst van de doorgroeimogelijkheden. Eigenlijk in iedere technische functie is er mogelijkheid om door te groeien. Dit zijn meer leidinggevende functies of juist gespecialiseerde functies. Als leidinggevende in de techniek ga je een team aansturen, de kwaliteit controleren, processen optimaliseren en de werkzaamheden plannen. 

Wil jij naar aanleiding van deze blog graag werken in de techniek? Bekijk onze technische vacatures. 

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

MAATT Square: Een nieuwe manier van werken

2 min15 april 2024

Nieuwe jonge technici uit Spanje!

1 min21 september 2023

Hoe gaan wij om met duurzame ontwikkelingen en de invloed op de techniek

3 min30 september 2022