4 min14 maart 2024

Flexibel technisch personeel inhuren? Dit zijn de 6 voordelen 

Groot project in aantocht, maar heeft u geen beschikbare installateurs? Door vakmonteurs op flexibele basis in te huren, kunt u de klus toch aannemen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen bij het inhuren van technisch personeel. In deze blog vertellen we u daar graag meer over!

Wanneer huren bedrijven flexibel technisch personeel in?

Een goede pool aan installateurs, dat is wat u wilt. Misschien heeft u weleens gedacht aan flexibele inhuur. Maar wanneer kunt u dit het beste doen? Flexibele inhuur is handig als u:

 • een tijdelijk personeelstekort heeft, bijvoorbeeld bij uitval of ziekte van vaste medewerkers;
 • een jong bedrijf heeft en nog niet wil investeren in vaste medewerkers;
 • soms specifieke vakspecialisten nodig heeft, maar niet voor iedere klus;
 • tijdelijk meer vakmensen nodig heeft voor een groot project;
 • moeite heeft met het vinden van goed opgeleid en betrouwbaar personeel.

Niet alleen grote bedrijven hebben een flexibele schil, ook kleine installatiebedrijven hebben soms meer mankracht nodig. Of het nu gaat om een bepaald specialisme of wat extra handjes voor een groot project; veel bedrijven gebruiken flexibele inhuur om hun planning rond te krijgen.

Lees ook: Het vinden van toptalent in de installatietechniek: arbeidsbemiddeling door MAATT.

Welke voordelen heeft flexibele inhuur voor uw bedrijf? 

Wat de reden ook is, flexibel personeel inhuren heeft meerdere voordelen voor elk installatiebedrijf. We leggen je graag in zes stappen uit wat dit voor jouw onderneming kan doen. Hier komen ze:

 1. Kostenefficiëntie 
  Een vaste medewerker moet u doorbetalen, ook als die even niet op een klus zit. Dat kan behoorlijk oplopen in de kosten! Flexibel inzetbare strijders betaalt u per uur. Hierdoor bent u niet meer kwijt dan nodig. Als er geen of weinig werk is, zijn uw kosten daardoor ook laag.
  Goed om te weten: u bespaart niet alleen op salaris, maar ook op materiaal! Professionele vaktoppers hebben hun eigen werkmaterialen, waardoor u hier niet in hoeft te investeren.
 2. Snelle beschikbaarheid wanneer nodig 
  Heeft u voor een klus een specialistische installateur nodig, maar ontbreekt die in uw eigen team? Door een specialist in te huren kunt u de klus direct aannemen. Zo verliest u geen tijd aan werven of aan het opleiden van uw eigen mensen.
 3. Geen werkgeversverplichtingen 
  Voor personeel dat in dienst is, betaalt u naast het maandsalaris ook andere lasten. Bijvoorbeeld aan loonbelasting en verzekeringen. Daarnaast mag u vast personeel natuurlijk niet zomaar ontslaan als u even minder werk voor ze hebt. Dit zijn financiële risico’s voor u als werkgever, die u niet heeft wanneer u installateurs op flexibele basis inhuurt.
 4. Zekerheid op kwaliteit
  Door krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is het lastig om goede mensen te vinden. Flexibel inhuren geeft u de zekerheid dat u werkt met vakkrachten die de juiste opleiding, certificaten, ervaring en werkmentaliteit hebben. Zo pakt u elke klus met vertrouwen aan en beperkt u het risico op ontevreden klanten of slecht afgeleverd werk.
 5. Tijdbesparing 
  Het werven, trainen en opleiden van goede installatiemonteurs kost vaak meer tijd dan u denkt. En helaas heeft u hierna geen garantie dat uw nieuwe vakkracht ook lang bij uw bedrijf blijft werken. Goed getrainde installateurs zijn nou eenmaal erg gewild! Met flexibel inzetbaar technisch personeel hoeft u zich hierover gelukkig niet druk te maken. Weer een kopzorg minder!
 6. Klantgerichtheid
  Flexibel inzetbare installateurs hebben een goede reputatie nodig. Dit is handig voor u als bedrijfseigenaar, omdat de kwaliteit van de dienstverlening hierdoor omhoog gaat. Zo verzekert u uzelf van een goed uitgevoerde klus en tevreden klanten. En daar worden we natuurlijk allemaal blij van!

Lees hier meer over de vakkrachten die u inhuurt via MAATT.

Hoe werkt flexibel personeel inhuren via MAATT? 

MAATT helpt bedrijven in de installatietechniek bij het vinden van gecertificeerde vakkrachten. We doen dit al jaren met veel passie en plezier en zetten ons altijd met volle kracht in voor onze klanten!

Ook voor installatiemonteurs zelf heeft inhuur op flexibele basis veel positieve kanten. Doordat ze niet in dienst zijn, hebben ze meer grip op hun agenda en kunnen ze hun werk gemakkelijker combineren met hun privéleven.

Een ingehuurde medewerker via MAATT moet moeiteloos kunnen meedraaien op uw klus. Daarom toetsen we in ons test- en trainingscentrum niet alleen vakkennis en -kunde, maar ook taal en communicatieve vaardigheden. Verder zorgen we ervoor dat onze strijdkrachten beschikken over hoogwaardig gereedschap en bedrijfsvoertuigen, zodat ze direct voor u aan de slag kunnen.

Lees meer over de werkwijze van MAATT.

Vakkrachten inhuren bij MAATT? 

U huurt bij MAATT loodgieters, elektromonteurs, HVAC-monteurs, zonnepanelenmonteurs of medewerkers technische dienst in. Elke specialist is door ons uitvoerig gescreend, heeft de juiste papieren en kan dus meteen aan de slag. Aanvragen gaat gemakkelijk via ons aanvraagformulier

Meer weten? Neem gerust contact op. We helpen u met veel plezier!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

MAATT Square: Een nieuwe manier van werken

2 min15 april 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024