3 min12 oktober 2023

Techneut of held? Waarom werk in de techniek cruciaal is!

Van problemen oplossen en innoveren tot verduurzamen en de maatschappij draaiende houden. Werk in de techniek is cruciaal. Waar zouden we zijn zonder stromend water? Of elektriciteit? Eén ding is zeker: zonder de helden in de techniek zag de wereld er heel anders uit. Lees in deze blog waarom werk in de techniek cruciaal is.

Loodgieter, belangrijkste beroep voor onze gezondheid 

Wist je dat loodgieters door de World Health Organization zijn uitgeroepen tot het belangrijkste beroep voor onze gezondheid? Het werk van een loodgieter gaat veel verder dan het oplossen van verstoppingen. Veel werk wat loodgieters doen, is achter de schermen. 

Zo hebben alle waternetwerken onderhoud nodig. En daar zijn ook veel risico’s aan verbonden. Zit ergens een fout dan leidt dat misschien tot waterverontreiniging of veel te heet of koud water in huishoudens. Daarom moeten loodgieters alle sanitaire systemen veilig installeren. Als loodgieter ben je dus een belangrijke schakel in de watervoorziening van huizen. 

Naast schoon drinkwater zijn loodgieters samen met cv-monteurs en zonneboiler installateurs verantwoordelijk voor de verwarming van huizen. Wel zo fijn als de temperatuur in de winter onder het vriespunt gaat! Zeker als we het hebben over groene vacatures, spelen loodgieters en installatiemonteurs een grote rol.

Lees hoe wij omgaan met duurzame ontwikkelingen in de techniek

Elektriciens zijn absoluut onmisbaar 

Van elektriciteitsnetten tot verkeerslichten en industriële machines, elektrotechnici zijn onmisbaar. Alleen al bij het aanleggen van alle elektrotechnische netwerken om een pand bewoonbaar te maken: elektriciens zijn hard nodig! 

Bij een elektrotechnisch probleem, is het aan elektriciens om ze op te lossen. In het interview met elektromonteur Sanjay, lees je dat aansluitingen in de praktijk vaak anders zijn dan de ingenieur dacht. Bij het aanleggen van voedingskabels voor lampen, wandcontactdozen en elektromotoren, loop je als elektromonteur weleens tegen problemen aan. Met collega’s kijk je hoe je dat dan oplost. 

In verschillende panden is het elektriciteitsnetwerk natuurlijk extra belangrijk: denk aan ziekenhuizen of in fabrieken. Een ziekenhuis moet altijd blijven draaien en medische apparatuur moet altijd klaar voor gebruik zijn. Een elektrotechnisch specialist levert dus een bijzondere bijdrage!

Benieuwd? Zo word je elektricien

De toekomst van energie met zonnepanelenmonteurs 

Door zonnepanelen ziet de toekomst van het energienetwerk zoals we dat nu kennen er heel anders uit. Je eigen energie opwekken heeft zo z’n voordelen. Mensen zijn minder afhankelijk van veranderingen in prijs en de energie wordt zeker weten duurzaam opgewekt. Voor niets komt de zon op en na een tijdje hebben huishoudens met zonnepanelen gratis stroom!

Zonnepanelenmonteurs spelen hier natuurlijk een belangrijke rol in. Zonder een monteur komen er geen zonnepanelen op het dak. En zonder zonnepanelen kan zonne-energie niet worden opgevangen. Veel huishoudens zijn daarnaast op zoek naar manieren om de energie op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan speciale batterijen. Zo zijn ze in de winter ook minder afhankelijk van de energieleverancier!

Aan de slag 

Met werken in de techniek doe je veel meer dan dingen fixen en sleutelen aan apparatuur. Je draagt bij aan de gezondheid van mensen, bedrijven en de planeet. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Check dan onze techniek vacatures en wie weet drinken we snel een kopje koffie samen!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Flexibel technisch personeel inhuren? Dit zijn de 6 voordelen 

4 min14 maart 2024

Servicemonteurs: de verschillende functies op een rij

4 min2 november 2023

Ontwikkelingen in de cao Metaal & Techniek [makkelijke taal]

4 min19 mei 2023