2 min12 april 2023

Bouw aan een duurzame toekomst: ontdek de groene vacatures in de technische sector

Wil je graag met je handen werken én je steentje bijdragen aan het klimaat? In de technische sector bouw je aan een duurzame toekomst. Denk aan het installeren en onderhouden van warmtepompen en zonnepanelen. In deze blog zetten we toffe groene vacatures in de technische sector voor je op een rijtje. Lees meer!

Zonnepanelenmonteur vacatures 

Als zonnepanelenmonteur help je bedrijven en particulieren hun eigen energie opwekken. Van nieuwbouwprojecten tot bestaande bouw: zonnepanelen verduurzamen ieder pand. Als de zonnepanelen en omvormers eenmaal zijn geïnstalleerd, dan wordt er meteen duurzame energie opgewekt. 

Als zonnepanelenmonteur heb je baangarantie, kun je jezelf doorontwikkelen tot voorman of elektricien en werk je elke dag lekker buiten. Het perfecte voorbeeld van een groene vacature! Meer weten over de voordelen van het werk als zonnepanelen monteur? Lees onze blog over waarom je zonnepanelen monteur moet worden!

Loodgieter vacatures 

Loodgieters zijn belangrijk in de verduurzaming, omdat ze elektrische warmtepompen installeren. Een elektrische warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis en warm water in de badkamer en keuken. Omdat er subsidie op warmtepompen zit, worden ze steeds meer gekocht. Door de grote vraag naar elektrische warmtepompen, zijn er ook veel groene vacatures voor loodgieters. Cv-ketel eruit en elektrische warmtepomp erin!

Ook helpen loodgieters woningen en gebouwen gasvrij maken. Voorheen waren loodgieters verantwoordelijk voor het aanleggen van gasleidingen. Maar nu maken ze deze leidingen beschikbaar voor waterstof of biogas. Benieuwd welke functies er voor loodgieters openstaan? Bekijk onze loodgieter vacatures!

Installatiemonteur vacatures 

Als installatiemonteur kun je verschillende kanten op wat groene vacatures betreft. Er is ook veel overlap met andere specialismen, zoals de loodgieter. Installatiemonteurs repareren cv-ketels, gas- en waterleidingen of leggen sanitaire voorzieningen aan. Je hebt dan ook veel kennis nodig van meerdere soorten systemen. Dat maakt dit werk divers en uitdagend. Veel installatiemonteurs specialiseren zich in een bepaalde richting. Bijvoorbeeld op het gebied van zonneboilers of sanitair. 

Lees meer over hoe MAATT omgaat met de impact van duurzaamheid op de techniek.

Elektromonteur vacatures 

Elektromonteurs zijn verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van elektriciteitsnetwerken. Of dat nu in scholen, overheidsgebouwen of bedrijfspanden is. Daarbij zijn veel groene vacatures voor elektromonteurs. Ze helpen gebouwen gasvrij maken door gasaansluitingen te vervangen voor elektrische kookplaten. Een technische opleiding is niet per se noodzakelijk, dus je kunt ook als zij-instromer aan de slag!

Aan de slag bij MAATT 

Als het aan werkgevers ligt, ga je liever gisteren dan vandaag aan de slag. Het aantal groene vacatures in de technische sector neemt alleen maar toe door de grote vraag. Veel huiseigenaren, gemeenten en bedrijven houden zich bezig met verduurzaming. Technici zijn dus hard nodig om zonnepanelen, warmtepompen, elektrische kookplaten en nog veel meer te installeren en onderhouden!

Aan groene vacatures in de techniek geen tekort. Solliciteer snel!

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

De warmtepomp: Van ontwikkeling tot installatie

2 min4 januari 2024

Laadpalen: hoe ze werken en waarom laadpalen monteurs zo belangrijk zijn

3 min28 september 2023