3 min19 april 2023

De tijd is nu: waarom het nooit te laat is voor voor omscholing in de techniek

Op latere leeftijd omscholen naar een technisch beroep, dat kan best een uitdaging zijn. Maar het is zeker niet onmogelijk! In deze blog geven we je tips over hoe je omscholing in de techniek het beste aanpakt. Lees meer.

Waarom omscholen naar de techniek? 

Wil je graag meer voldoening in je werk? Ben je op zoek naar extra uitdaging? Of misschien ben je werkloos geworden? Of je nu het roer helemaal omgooit of zoekt naar een ander specialisme: omscholen in de techniek is makkelijker dan je denkt. De technische sector biedt volop kansen, een goed salaris én veel doorgroeimogelijkheden

Om je op weg te helpen, hebben we een blog voor je om te kijken of werken in de techniek iets voor jou is!

Stap 1: onderzoek de mogelijkheden 

Voordat je begint met omscholen, is het belangrijk om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn in de technische sector. Welke beroepen spreken je aan? Welke opleidingen en cursussen zijn er beschikbaar? En welk beroep past bij jouw competenties en vaardigheden? 

Wat vinden anderen van werken in de techniek? In deze blog geven we onze monteurs het woord!

Stap 2: kies de juiste opleiding

Heb je een beroep gekozen dat je leuk lijkt? Dan is het tijd om een passende opleiding te kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je klaar te stomen voor werken in de techniek. Denk aan cursussen, MBO- of HBO-opleidingen. Kies vooral een opleidingsvorm die past bij jouw wensen.

Wil je zo snel mogelijk ervaring opdoen? Dan raden we een leerwerktraject aan. Lees hier meer over de 7 voordelen van werken en leren in de techniek! Je brengt dan dírect je kennis en vaardigheden in de praktijk. Dit is erg aantrekkelijk voor zij-instromers, omdat je meteen een relevant netwerk kunt opbouwen. In sollicitaties is je ervaring het belangrijkste. Met een leerwerktraject doe je meteen relevante ervaring op bij een werkgever.

Stap 3: kies voor een uitzendbureau met ervaring in de technische sector 

Als je op latere leeftijd wilt omscholen naar de techniek, is een technisch uitzendbureau een waardevolle partner. Zij helpen je bij het vinden van passend werk en adviseren over welke opleidingen en cursussen het best passen bij  jouw situatie. Omdat je vaak met veel verschillende professionals aan de slag gaat op projecten, kun je meteen je netwerk uitbreiden!

Technische uitzendbureaus weten welke specialist ze op welke klus moeten neerzetten. En als je niet zeker weet wat je het leukste vindt om te doen dan kun je makkelijk verschillende functies uitproberen. Als je wel weet welke functie je wil, maar nog niet bij welk bedrijf dan kan een technisch uitzendbureau je daar goed in adviseren. 

Stap 4: aan de slag

In de techniek staat werken en leren centraal. Vakmensen krijgen bij MAATT de waardering en aandacht die ze verdienen. Zo bieden we persoonlijke begeleiding en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Hard werken aan mooie uitdagingen én plezier maken met je MAATT-maten. 

Heb je geen diploma of relevante werkervaring op zak, maar wel een passie voor de techniek? Dan helpen we je graag verder! Neem contact met ons op.

Ook interessant!

Lees meer blogs uit deze categorie(ën).

Wat doet een detacheringsbureau in de installatietechniek?

4 min13 juni 2024

Wat doet een warmtepomp monteur? Lees het hier!

4 min30 mei 2024

Werken met internationale installateurs

4 min8 februari 2024